Contactlenzen

U wilt wel goed zien, maar geen bril dragen, dat kan! Wij leveren contactlenzen van vrijwel alle merken, in alle soorten en maten. Zowel harde als zachte lenzen, maandlenzen, daglenzen, leeslenzen (multifocaal) en nachtlenzen. Ook voor keratoconuslenzen bent u bij ons aan het juiste adres.

Als u nieuwsgierig bent geworden naar uw mogelijkheden, kom dan eens vrijblijvend langs voor informatie en Opticien Kolbe biedt u de mogelijkheid om lenzen voor een proefperiode te dragen. U wordt altijd geholpen door gediplomeerde contactlensspecialisten, die te allen tijde letten op de gezondheid van uw ogen. U wordt vanaf de oogmeting tot het daadwerkelijk dragen van de lenzen professioneel door ons begeleid. Wij hebben voor vrijwel elk probleem een oplossing.

contactlenzen, miru, 1-day, bril, lenzen, concactlenzen, opticien, kolbe, ogen, oog, kijken, zien, beter, zicht, glassen, montuur, betrouwbaar, oogcontrollen

Wat voor contactlenzen zijn er?

Harde (vormstabiele) lenzen

De naam zegt het al. Dit zijn contactlenzen met een vaste vorm. Harde of vormvaste lenzen hebben een relatief lange levensduur en laten veel zuurstof door. Deze hoge zuurstof doorlaatbaarheid is weer goed voor de gezondheid van het oog. Omdat een harde lens langer meegaat, betekent dit nog niet dat er nooit iets aan de hand kan zijn. Voor de harde lensdrager is het verstandig om toch minimaal 1x per jaar de ogen en lenzen te laten controleren.

Zachte contactlenzen

Het materiaal van de zachte lens zorgt ervoor dat de lens zich naar het oog vormt. De zachte lens is steeds meer in opmars en is op dit moment de meest gedragen lens. De zachte lens wordt ook als meer comfortabel ervaren dan een harde lens. Een zachte contactlens moet wel vaker worden vervangen dan een harde lens. De lenzen worden dan ook vaak als maandlens geleverd. U kunt ze dan per 3 maanden of per half jaar kopen (meer is natuurlijk ook mogelijk). Het is dan vaak wel handig om, als u nieuwe lenzen aanschaft na een half jaar, de ogen weer te laten controleren. Zo kunnen we eventuele problemen altijd voor blijven.

Daglenzen

Dit zijn zachte lenzen die u voor 1 dag gebruikt. Hierdoor heeft u geen vloeistoffen nodig. Dit is natuurlijk ideaal voor op vakantie of tijdens het sporten. Het voordeel van daglenzen is dat je iedere keer dat je lenzen indoet, je een nieuwe schone lens hebt.

Leeslenzen

Dit kunnen zowel zachte als harde lenzen zijn. Veelal wordt er voor deze lenzen gekozen in plaats van een leesbril. Vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken, de lettertjes worden te klein. Voor diegenen die geen leesbril willen, is er ook een oplossing met contactlenzen. Officieel zijn dit multifocale of bifocale lenzen. Dit betekent dat het een vertelens is met een leesdeel erin. Lezen met lenzen kan ook door middel van een vertelens in het ene oog en een leeslens in het andere oog. Dit heet dan monovision. De hersenen gebruiken dat oog dat op dat moment het scherpste beeld geeft.

Multifocale lenzen

Dit zijn harde of zachte contactlenzen die onzichtbaar onderverdeeld zijn in een vertedeel  en een leesdeel. Deze leesdelen lopen rondom, anders dan bij een multifocaal brillenglas, waar het leesgedeelte alleen onderin zit. Je kijkt bij een multifocale lens wel altijd door zowel het vertedeel als door het leesdeel, maar de hersenen halen hier altijd het juiste beeld uit. Multifocale lenzen zijn er als harde lens, deze gaat langere tijd mee, als zachte maandlens, maar ook als zachte daglens, waardoor men geen vloeistoffen meer nodig heeft.

Speciale lenzen

Keratoconus is een aandoening van het hoornvlies. Deze aandoening kan niet zomaar worden opgelost. Het zicht bij keratoconus is vrijwel altijd slecht. Er zijn verschillende manieren om een keratoconus met contactlenzen te corrigeren. Keratoconuslenzen komen er in vele soorten en maten. Er bestaan harde lenzen en zachte lenzen, maar ook een combinatie van beiden. Onze jarenlange ervaring met dit soort lenzen maakt ons tot een specialist op dit gebied. Maar ook voor mensen die een hoge cilinder als correctie nodig hebben, zijn bij ons aan het juiste adres. Bij een bril heb je dan vaak te maken met veel vertekeningen, dit komt door de vorm van het glas. Met een contactlens heb je hier minder last van en heb je vaak een iets scherper beeld.

Nachtlenzen

Nachtlenzen draagt u alleen tijdens het slapen. Overdag laat u ze uit, terwijl u toch de hele dag scherp zicht hebt.

nachtlenzen, bril, lenzen, concactlenzen, opticien, kolbe, ogen, oog, kijken, zien, beter, zicht, glassen, montuur, betrouwbaar, oogcontrollen

Veilig en comfortabel

Nachtlenzen bestaan uit een extreem hoog zuurstofdoorlatend vormstabiel materiaal. Dat maakt ze zeer comfortabel en geschikt om mee te slapen. Het grote voordeel is dat de ogen overdag volledige rust krijgen. Dat maakt ze ook zeer geschikt voor kinderen en mensen met gevoelige ogen. Nachtlenzen zijn geschikt om bijziendheid te verbeteren van – 0.50 tot en met – 5.00.

Werking

Gedurende de nacht zorgen de contactlenzen ervoor dat de vorm van het hoornvlies heel geleidelijk wat vlakker wordt. Tussen de Nachtlens en het oog zit altijd een laagje traanvocht. De nachtlens heeft daardoor geen direct contact met het oogoppervlak. Wel zorgt dit laagje vocht voor een heel lichte druk en daarmee een verandering van het hoornvliesoppervlak.

Vloeistoffen

Goed onderhoud is essentieel voor de levensduur van uw contactlenzen. Er bestaan vele soorten vloeistoffen met elk hun eigenschappen.

Wij leveren vloeistoffen van o.a.:
– Alcon
– Bausch & Lomb

Tevens zijn wij exclusief leverancier van:
– Contopharma

De juiste vloeistof is belangrijk en daarom wordt altijd door ons die vloeistof gezocht die het beste bij uw situatie en lenzen past. Wij hebben een zeer goede ervaring met vloeistoffen die bestaan uit een peroxide oplossing. Deze vloeistoffen reinigen in het algemeen de lenzen beter dan de alles-in-één vloeistoffen. En een schonere lens zit en kijkt ook prettiger en gaat langer mee.